Proud member of Raben Group

MVO-initiatieven

Al sinds begin jaren ’90 gaan wij zo bewust mogelijk om met mens en milieu. Duurzame ontwikkelingen, zoals Smart Modal Solutions, Digi-CMR en NEXTDriver laten zien, dat milieubewuster ondernemen in onze organisatie hand in hand gaat met interessante tarieven en het leveren van goede service aan onze relaties.

Terugdringing CO2-uitstoot

Beperking van de CO2-uitstoot is het belangrijkste speerpunt in ons MVO-beleid. Onze euro 6-vrachtauto´s zijn schoon, zuinig en stil, en onze trailers geschikt voor multimodaal transport: transport via duurzamere, voordeligere modaliteiten, zoals rail- en zeevervoer. Omdat ook efficiënt rijgedrag tot minder dieselverbruik en CO2-uitstoot leidt, is er NEXTdriver: ons chauffeursprogramma voor rijstijloptimalisatie.

Meer papierloze processen

We gebruiken zo min mogelijk papier. Onze administratieve processen, zoals correspondentie en facturatie, verlopen digitaal. Ook onze logistieke processen zijn (grotendeels) gedigitaliseerd. Zo werken we sinds 2020 met DigiCMR: online vrachtbrieven ter vervanging van papieren vrachtbrieven. Minder papierverbruik, minder milieubelastend.

Energiezuinig bedrijfspand

Omdat door de glazen gevel van ons hoofdkantoor in Etten-Leur (Nederland) volop daglicht binnenvalt, is minder kunstlicht nodig. We beperken ons energieverbruik met ledverlichting, hoogrendementsglas, bewegingssensoren en zuinige waterkranen. De 423 zonnepanelen op het bedrijfspand voorzien in circa 50% van onze energiebehoefte.

Duurzame inzet personeel

We bieden een veilige, prettige, gezonde werkomgeving, waarin medewerkers vrij, zelfstandig en met plezier werken en groeien. Er is aandacht voor de mens achter de medewerker, persoonlijke ontwikkeling, fysieke gezondheid, medezeggenschap, collegialiteit en diversiteit. We geven studenten, afstudeerders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alle kansen. Ons ziekteverzuimpercentage is 1,31% (2020).

Bijdrage aan goede doelen

Beter een goede buur dan een verre vriend. Vanuit die gedachte ondersteunen we graag lokale sportverenigingen en goede doelen, zoals Stichting IJgenwys, Stichting Leergeld en het Vogelrevalidatiecentrum. Ons hart gaat vooral uit naar kinderen, dieren en sporters. Zo juichen we ook de initiatieven van onze medewerkers, die bijvoorbeeld de Alpe d’Huez beklimmen voor KWF Kankerbestrijding, van harte toe.

Vraag uw CO2-footprint op!

Bent u benieuwd naar de CO2-belasting van uw zendingen? Wilt u uw ecologische voetafdruk helpen terugdringen? Dat kan door een langere transittijd te accepteren, zodat we vrachtwagens voller kunnen beladen en duurzamer rail- en zeevervoer kunnen inzetten. Hierdoor dalen de CO2-uitstoot én uw vrachtkosten. Winst voor u en voor het milieu.

CO2-footprint opvragen
Branches

Uw partner in opslag en transport van

Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten