Proud member of Raben Group

Historie

Oprichters Ger en Janet Bas startten in 1986 met wegtransport naar Italië. Sindsdien is ons mooie familiebedrijf uitgegroeid tot allround logistiek dienstverlener met Europa als werkterrein. Hoe het bedrijf in de loop der tijd ook veranderd is, het hart van én voor ons bedrijf is onveranderd gebleven. Dit is onze historie:
1986

De oprichting van Italblas

Ger en Janet Bas groeiden beiden op in transportfamilies. In 1986 stapten zij uit het familiebedrijf Marvo Transport, kochten 2 vrachtwagens en gingen aan de slag. Met hun transportonderneming Italblas specialiseerden zij zich succesvol in wegvervoer naar Italië.

Jaren ’90

Uitbreiding Zuid-Europa

In de jaren ’90 wijzigen Ger en Janet Bas de naam Italbas in BAS Logistics BV. Het transportbedrijf groeit uit tot vervoersspecialist voor Zuid-Europa en deze nieuwe naam dekt de nieuwe lading beter. Naast Italië worden ook Frankrijk, Spanje en Portugal echte BAS-bestemmingen.

1992

Pionier in multimodaal transport

Als een van de eerste wegtransporteurs zien Ger en Janet Bas al in 1992 de voordelen van gecombineerd weg-, rail- en ferryvervoer. Inmiddels heeft multimodaal transport naar o.a. Italië, Portugal, UK en Scandinavië zich ontwikkeld tot een volwaardige bedrijfsactiviteit.

1992

Opening vestiging in Cambiago

In het Italiaanse Romentino openen Ger en Janet Bas in 1992 hun eerste buitenlandse vestiging. In 2007 verhuizen ze naar het meer strategisch gelegen Cambiago, aan de A4 van Milaan naar Venetië. BAS Logistica Italia srl beschikt over een warehouse en crossdockoperatie.

1992

Implementatie boordcomputers

Bij de introductie van boordcomputers besluit BAS direct het hele wagenpark hiermee uit te rusten. In eerste instantie voor urenregistratie, later ook voor Track & Trace en rijstijloptimalisatie. De boordcomputers zijn inmiddels gekoppeld aan tal van applicaties, zoals DigiCMR.

2000

2e generatie Bas doet intrede

Lorenzo Bas, zoon van Ger en Janet Bas, komt na zijn opleiding in de luchtvaartlogistiek in het familiebedrijf werken. Door de regelmatige innovaties en de specialisatie in het vervoer van hoogwaardige, kostbare ladingen heeft BAS Logistics zijn plek in de markt veroverd.

2007

Overname Hereijgers Transport Benelux

BAS Logistics ziet distributie als een welkome aanvulling op het internationaal transport. Daarom nemen we Hereijgers Benelux Transport BV over. Deze groepagespecialist bestaat in 2007 al 80 jaar en heeft een uitstekende reputatie en dicht distributienetwerk in de Benelux.

2008

Opening vestiging in Slowakije

Veel Italiaanse bedrijven verplaatsen hun productie naar Midden- en Oost-Europa. Daarom openen we een vestiging in het Slowaakse Bratislava. Slowaakse chauffeurs rijden sindsdien wekelijks tussen Slowakije en Italië, en soms tussen Slowakije en Nederland, op en neer.

2012

Verhuizing Trecate-Cambiago

BAS Logistica Italia srl verhuist van Trecate naar Cambiago. De locatie met warehouse en crossdocking aan de oostkant van Milaan biedt betere doorvoermogelijkheden richting Zuid- en Oost-Italië. Daarbij zijn er goede railaansluitingen met de havens van Genova en La Spezia.

2014

Verhuizing naar nieuwbouw

BAS Logistics en Hereijgers Benelux Transport verhuizen beide naar het nieuwe logistiek centrum op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. Door de centrale ligging en goede bereikbaarheid vormt dit de ideale uitvalsbasis voor internationaal transport en Benelux-distributie.

2015

Winnaar TLN Ondernemersprijs

BAS Logistics wint de prestigieuze TLN Ondernemersprijs. Lorenzo Bas ontvangt de prijs uit handen van Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu. Door lef, ondernemerschap, professionaliteit en resultaatgerichtheid weet BAS de prijs in de wacht te slepen.

2016

Officiële overdracht directie

Precies 30 jaar na de oprichting van hun transportbedrijf dragen Ger en Janet Bas de directievoering officieel over aan Lorenzo Bas (CEO) en Stef Mol (CFO). Samen zijn zij nu verantwoordelijk voor visie, strategie en bedrijfsvoering. Ger en Janet Bas blijven als adviseurs aan.

2018

2e fase nieuwbouw afgerond

In 2014 betrokken we op industrieterrein Vosdonk een nieuw kantoor en nieuwe warehousinghal van 7.000 m2. Nu, 4 jaar later, is de locatie uitgebreid met een garage, een wasstraat en tweede hal (10.000 m2). Dit levert een ruime verdubbeling van onze warehousecapaciteit op.

2020

Nieuw warehouse Roosendaal

Op zoek naar extra opslagruimte voor (nieuwe) retailklanten, stuiten we in Roosendaal op een spiksplinternieuw pand met een oppervlak van 20.000 m2 en een opslagcapaciteit van 22.000 pallets. Vanuit hier distribueren we retailgoederen – op contractbasis – door heel Europa.

2020

Invoering digitale vrachtbrief

Als een van de eerste logistiek dienstverleners voeren we DigiCMR in. Deze digitale vervanger van papieren vrachtbrieven biedt grote voordelen voor de opdrachtgever, transporteur en ontvanger, zoals gemak, tijdsbesparing, duurzame werkwijze en centralisatie van transportdata.

2020

Ontwikkeling slimme BI-tool

Met de invoering van Business Intelligence-software beschikken we nu over uitgebreidere online, realtime managementinformatie. De BI-tool helpt ons om de organisatie beter te besturen en te beheersen en ons werk nog sneller, preciezer en va- ker ‘in 1x goed’ uit te voeren.

2021

Opening chemical warehouse

We openen een tweede – PGS15-gecertificeerd – magazijn in Roosendaal, geschikt voor de opslag van 7.000 pallets gevaarlijke stoffen uit bijna alle ADR-klassen. Het warehouse (9.000 m2) heeft 5 aparte compartimenten voor de opslag van stoffen uit verschillende ADR-klassen.

Branches

Uw partner in opslag en transport van

Bestemmingen

Voor welk land is uw zending bestemd?

Transportbestemmingen
Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten