Proud member of Raben Group

MVO scorebord 2017

Thumbnail MVO scorebord 2017 30 apr 2018

BAS Group draagt de wereld om ons heen een warm hart toe. Janet en Ger Bas, oprichters van de BAS Group zijn in de beginjaren gestart door gecombineerd weg- en spoortransport aan te bieden. Door technische ontwikkelingen in de loop der jaren gingen we steeds een stapje verder. Van boordcomputers en geavanceerde planningssystemen eind jaren ’90 tot Smart Modal Solutions en het Driver+ programma anno nu. Ook Lorenzo Bas en Stef Mol laten nu zien dat een hoog niveau van dienstverlening prima samengaat met het bijdragen aan een betere wereld. En dit zonder compromis voor een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Wij hebben dan sinds enige jaren een eigen MVO-beleid waarin we onze strategie uitstippelen, doelen stellen, KPI’s bepalen, rapportages maken en evalueren. MVO bij de BAS Group is georganiseerd rondom de thema’s Innovatie & Samenwerking, Kwaliteit & Veiligheid, Milieu & CO2 en Mens & Maatschappij. MVO 2017 is beoordeeld met een score van 79%.

Innovatie en samenwerking
Innovatie en samenwerking zijn leidende onderwerpen bij de BAS Group. Daarmee maken we het verschil. We innoveren rondom ICT, logistieke concepten en sociale innovatie. Een mooie ontwikkeling begin dit jaar is de pilot met betrekking tot de digitale vrachtbrief waardoor papierloos transport mogelijk is tussen o.a. Nederland, België en Luxemburg.

Kwaliteit en veiligheid
Controle is goed, vertrouwen nog beter. Met dit principe in het achterhoofd besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening en de veiligheid van onze collega’s, medewerkers van onze klanten, medeweggebruikers en de goederen die aan ons zijn toevertrouwd.

Milieu en CO2
Een logistiek dienstverlener belast het milieu. Daar kunnen we niet omheen. Maar dat ontslaat ons niet van de plicht om deze belasting terug te dringen waar mogelijk. Diverse maatregelen zijn reeds genomen en in januari 2018 zijn we gestart met de uitbreiding van het pand. Het nieuwe logistieke centrum wordt volledig volgens de TAPA en PGS 15 richtlijnen gebouwd. In januari zijn er bovendien 423 zonnepanelen gelegd op ons pand aan de Parallelweg, waardoor we voor een groot deel kunnen voorzien in ons eigen stroomverbruik.

Mens en maatschappij
Met plezier en vertrouwen kunnen werken, dat is het belangrijkst. We proberen zo goed mogelijk voor onze collega’s te zorgen en ze te begeleiden. Nieuwe chauffeurs krijgen een mentorchauffeur aangewezen die ze wegwijs maakt in het bedrijf en waar we voor staan. Opleiding en ontwikkeling is voor iedereen mogelijk middels een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP). Ook proberen we in woord en gebaar (met geld en in natura) landelijke en lokale goede doelen te steunen. Vrachtwagentrailers worden ingezet, bijvoorbeeld als podia voor diverse lokale evenementen. Een goed doel kan aangedragen worden door de personeelsleden. Op basis van een stemming in het DT, MT en de MVO-werkgroep wordt er steeds een goed doel uitgekozen voor het nieuwe jaar.

Toekomstgericht
MVO is ook samenwerken, kennis delen en anderen inspireren. Onze collega’s, onze partners, onze klanten en onze maatschappelijk partners roepen we op om mee te denken, mee te bouwen en zelf stappen te zetten. Wij beloven in ieder geval onze opgedane ervaring breed te delen met de wereld om ons heen.

Bekijk onze score in de BAS Group MVO infographic.

Terug naar het overzicht
Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten