Proud member of Raben Group

Gebruik digitale vrachtbrief gaat van start

Thumbnail Gebruik digitale vrachtbrief gaat van start 16 aug 2018

Begin maart heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onze vestiging in Etten-Leur bezocht om het startschot te geven voor een pilot met de digitale vrachtbrief binnen de Benelux. Hieraan is veel aandacht besteed in de media en in onze nieuwsberichten. We brengen je graag op de hoogte van de stand van zaken omtrent de invoering van de digitale vrachtbrief bij Hereijgers Transport.   

Hoe zat het ook alweer?
Sinds 1 maart dit jaar kunnen transportbedrijven digitale vrachtbrieven gebruiken in plaats van papieren vrachtbrieven. Tussen Frankrijk en Spanje was dit al langer toegestaan en ook binnen Nederland en Luxemburg, maar nog niet tussen andere landen. Dit werd veroorzaakt door het ontbreken van de benodigde wetgeving in België en Luxemburg. Inmiddels is de wetgeving ook in die landen aangepast, waardoor het vanaf nu mogelijk is om digitale vrachtbrieven te gebruiken voor zowel vervoer tussen de Benelux landen als nationaal vervoer, inclusief cabotage. De voordelen van de digitale vrachtbrief zitten hem vooral in de vereenvoudiging van het administratieve proces en minder verbruik van papier. Dit is een belangrijke stap vooruit in het realiseren van meer efficiency en duurzaamheid in de logistieke sector en daar hechten wij bij de BAS Group veel waarde aan.

Gefaseerde invoering
De overgang van de papieren vrachtbrief naar de digitale vrachtbrief is een omvangrijk project. De afgelopen maanden is er achter de schermen dan ook hard gewerkt aan de invoering van de digitale vrachtbrief bij Hereijgers Transport. Inmiddels is de software zo goed als klaar en worden onze systemen aangepast. Tevens worden alle mogelijke scenario’s uitgebreid getest. We verwachten in september te kunnen starten met de daadwerkelijke uitrol van het project. Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we gekozen voor een gefaseerde invoering, waarbij de focus in eerste instantie voornamelijk op het lossen ligt.

Wat verandert er voor opdrachtgevers?
Opdrachtgevers ontvangen van ons persoonlijk bericht over de nieuwe werkwijze. Qua service en dienstverlening verandert er verder uiteraard niets. Relaties kunnen dezelfde kwaliteit als altijd van ons verwachten. Voor vragen neem contact op met onze medewerkers via +31 76 502 77 00 of info@bas.eu.

Terug naar het overzicht
Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten