Voordelige, Europese distributie via Nederland

Het gunstige handelsklimaat, de unieke btw-voordelen en onze warehousing- en Zuid-Europa specialisatie maken Bas Group BV tot uw ideale, Europese fulfilment-partner.

Crossborder e-commerce B2B en B2C

Hoe distribueert u elektronicaproducten vanuit China veilig en voordelig aan uw Europese e-commerceklanten? Het aantal online bestellingen in Europa, vooral in Zuid-Europa, groeit sterk. Met wereldhaven Rotterdam en unieke btw-voordelen biedt Nederland Chinese bedrijven een gunstig handelsklimaat. Door onze specialisatie in warehousing en Zuid-Europese transporten bent u zeker van betrouwbare B2B- en B2C-leveringen.

Voordelige verleggingsregeling btw

Importeert u goederen vanuit niet-EU-landen? Dan betaalt u btw bij de douane. Maakt u gebruik van de verleggingsregeling? Dan betaalt u de btw niet bij de grens, maar neemt u deze op in uw btw- aangifte en trekt u deze af als voorbelasting. U heeft hiervoor een vergunning artikel 23 nodig. Als buitenlandse ondernemer kunt u deze niet zelf aanvragen. U heeft hiervoor een fiscaal vertegenwoordiger in Nederland nodig. Wij nemen die rol graag op ons. Met een fiscaal vertegenwoordiger hoeft u zich niet bij de belastingdienst aan te melden.

Voordelen distributie via Nederland

1. Aantrekkelijk btw-tarief (21%)
Importeert u goederen via Italië of Portugal? Dan betaalt u respectievelijk 22% en 23% btw; het btw-tarief in Nederland bedraagt slechts 21%.

2. Btw-teruggave per kwartaal
De btw-teruggave vindt in Nederland per maand of kwartaal plaats. In veel andere Europese landen duurt de btw-teruggave langer dan een jaar.

3. Snelle afhandeling douanezaken
De Rotterdamse haven handelt douanezaken snel af. Vaak kunnen we binnen 6 uur in ons magazijn lossen. In andere landen duurt dit 2 tot 3 dagen.

4. Snelle doorlooptijden zendingen
Grote vrachtschepen doen eerst de grote havens aan, zoals Rotterdam, en daarna de kleinere. Dit resulteert in snelle doorlooptijden van uw zendingen.

Uw aanspreekpunt in Europa

Besluit u als buitenlandse ondernemer de Europese distributie van uw goederen via ons warehouse in Zuid-Nederland te laten verlopen? Dan brengen wij u graag in contact met onze partner: een ervaren, in Nederland gevestigde, Chinese adviseur die de volgende diensten voor u kan verzorgen:

  • btw- en KvK-nummer aanvragen
  • een bankrekening openen
  • Nederlandse accountant en jurist aandragen

Ontzorging e-fulfilmenttraject

Ontzorging e-fulfilmenttraject

Vanaf de aankomst van uw goederen op de Amsterdamse luchthaven Schiphol of in de Rotterdamse haven regelen wij het totale traject voor u: inklaring, transport, opslag, labelling, orderpicking en leveringen aan e-commercebedrijven en consumenten in Europa. Als specialist in het transport van waardevolle producten kunt u vertrouwen op veilige zendingen.

Meer over security transport

B2B-leveringen in heel Europa

“Voor een Chinese elektronicaproducent vervullen wij de functie van tussenmagazijn en Europees distributeur. De klant, e-commercebedrijf Amazon, houdt zijn voorraden bewust laag. Daarom slaat de producent bulkvoorraden elektronica in ons warehouse in Nederland op. Op afroep vervoeren we deze naar Amazon-magazijnen in heel Europa, waaronder Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.”

Ron Cleijsen
Manager Operations Warehouse | Bas Group BV

Snelle, Europese B2C-leveringen

Naast B2B-leveringen aan e-commerceklanten verzorgen we samen met onze businesspartner MCS Fulfilment rechtstreekse leveringen aan de consument. Inclusief orderpicking, snelle 72-uursleveringen in Europa en afhandeling van retouren. Daartoe leggen we een deel van onze voorraad bij MCS weg. Door de grote inkoopkracht van deze fulfilmentspecialist profiteert u volop van de voordelige prijsafspraken met pakketdiensten, zoals DPD, DHL en UPS.

Specialist in opslag en transport van

security
voedingsmiddelen
dierenvoeding
chemicaliën
consumentenartikelen

Neem vrijblijvend contact op

Ga in gesprek met Bas

chat met BAS
reacties binnen 30 minuten op werkdagen