HACCP-transport

Voedselveilig vervoer van levensmiddelen
Zonder HACCP-transport loopt u het risico dat voedingsmiddelen onderweg bederven. Transport is een van de kwetsbare schakels in de koelketen. Zorgt u niet voor geconditioneerd en/of hygiënisch transport? Dan raken uw producten snel besmet. Verontreinigd voedsel kan gevaarlijk voor de gezondheid, schadelijk voor uw bedrijfsreputatie en vervelend voor uw portemonnee zijn.

Hygiënecode voor transport en opslag
U vertrouwt uw producten aan ons toe. Omdat we serieus en correct met de veiligheid van uw producten willen omgaan, werken we sinds 2007 volgens de HACCP-richtlijnen voor transport, opslag en distributie van levensmiddelen. Vanaf 2012 zijn we GMP+-gecertificeerd. Onze gecertificeerde werkwijzen garanderen u een voedselveilig, hygiënisch transport.

HACCP-specialisten en -chauffeurs
Onze vijf vakkundige voedselveiligheidsspecialisten kennen de HACCP-eisen voor het transporteren van levensmiddelen tot in de puntjes. Ze instrueren onze HACCP-chauffeurs en magazijnmedewerkers regelmatig over de (geactualiseerde) strenge voedselveiligheidseisen, zoals een goede zekering en schone, droge, reukloze en insectenvrije vrachtauto’s.

Geconditioneerd HACCP-transport
HACCP-gecertificeerd zijn betekent dat we verplicht zijn het risico op besmetting te minimaliseren. Dat doen we o.a. door bederfelijke, en soms ook houdbare, producten gekoeld te vervoeren. De temperatuur in geconditioneerde vrachtauto’s is in te stellen van -5 tot +25°C. De temperatuur in de gescheiden koelcompartimenten is bovendien apart te controleren.

Samenladingsverbod tegen besmetting
Samenladingsverboden sluiten risico’s op besmetting uit en garanderen een voedselveilig transport. Zo is het slechts onder strenge restricties toegestaan voedingsmiddelen en diervoeding te groeperen met goederen die een risico bieden, zoals ADR-goederen. Ons plansysteem is zo ingericht dat deze combinaties worden geweigerd.

Bereken de prijs voor uw transport

Online rekentool
reacties binnen 30 minuten op werkdagen