Proud member of Raben Group

BAS Logistics ontvangt wederom GMP+ certificering

Thumbnail BAS Logistics ontvangt wederom GMP+ certificering 14 okt 2019

Ton van de Donk, General Manager Operations, werkt sinds twee jaar bij BAS Logistics. Ton is eindverantwoordelijk voor de totale transportoperatie en het wagenpark. Met ruime ervaring in de transportwereld weet hij het belang van het behalen én behouden van veiligheidscertificeringen. Onlangs hebben BAS en Hereijgers de audit ondergaan voor de verlening van het GMP+ certificaat.

 Waarborging van voedselveiligheid
‘’BAS en Hereijgers hebben een scala aan kwaliteitscertificaten. Van veiligheid op het gebied van hoogwaardige lading tot aan voedselveiligheid. Transport van voeding delen we op in menselijke consumptie (food) en dierlijke consumptie (feed). Onder dierlijke consumptie verstaan we bijvoorbeeld hondenbrokken, maar ook grondstoffen om veevoer van te maken. HACCP is een kwaliteitscertificatie op basis van menselijke voedingsstoffen. Bedrijven met het GMP+ certificaat tonen aan dat zij voldoen aan alle eisen en voorwaarden voor de borging van diervoederveiligheid’’, aldus Ton.

Contaminatieschade zit in een klein hoekje
De producten en goederen die bij BAS en Hereijgers worden afgeleverd ontvangen een scanetiket. Dit etiket geeft de NAW-gegevens van de klant weer, de afzender, het dossiernummer en de plaats van bestemming. De afgeleverde voedingsproducten ontvangen een markering, zodat de magazijnmedewerker en de chauffeur kan zien dat de lading een voedingsmiddel betreft. Tijdens het laden, lossen, opslaan of vervoeren van grondstoffen kan contaminatie optreden. Het GMP+ certificaat waarborgt dat BAS en Hereijgers de afhandeling van deze producten conform voorschriften uitvoeren, waardoor de kans op contaminatie wordt geminimaliseerd.

Controle externe audit
In 2017 hebben BAS en Hereijgers het GMP+ certificaat ontvangen. Het certificaat is drie jaar geldig, waarbij jaarlijks een externe audit plaatsvindt. ‘’We dienen ons aan een scala aan richtlijnen te houden. Eén van de richtlijnen is netheid. Het warehouse dient uiterst schoon en opgeruimd te zijn. We worden ook beoordeeld op processen, documenten en specifieke situaties. De auditor controleert of alle revisies zijn uitgevoerd, verslagen zijn vastgelegd en het aantal incidenten is gemeld. Aanvullend worden processen in het warehouse bekeken. De auditor bekijkt of eventuele beschadigde stoffen worden gescheiden en de medewerkers de veiligheidsvoorschriften hanteren. Op het moment dat alle controles zijn uitgevoerd ontvangen we een tussentijds rapport van de geconstateerde afwijkingen. Kleine foutjes kunnen binnen twee weken worden hersteld. Dit jaar waren de opmerkingen minimaal. In 2020 vindt weer een uitgebreide audit plaats’’, aldus Ton.

De meerwaarde
‘’Wij zijn ervan overtuigd dat klanten sneller voor BAS en Hereijgers kiezen, omdat wij voldoen aan de richtlijnen voor veilig transport. Naast voedselveiligheid is het vervoer van hoogwaardige producten belangrijk. Ons terrein is dermate beveiligd dat het betreden of verlaten niet onopgemerkt zal gaan. Onder meer door deze investeringen, met behulp van certificaten, zijn wij in staat om een breed scala aan klanten te bedienen. Een voorbeeld hiervan is de chemische industrie. Zij hechten veel waarde aan veiligheid. Aan de hand van certificeringen bepalen zij of een transportbedrijf geschikt is voor het verzenden van hun type lading’’.

Kennis en veiligheid van medewerkers
De medewerkers zijn onderdeel van het proces. Een certificaat is een resultaat van de werkwijze. De manier waarop je werkt is voorgeschreven en de medewerkers worden hierop getoetst. Medewerkers krijgen interne trainingen over het belang van de goederen en stoffen die het warehouse binnenkomen. Tijdens de trainingen leren medewerkers ook de vrachtwagens in te laden. Goederen die vatbaar zijn voor contaminatie worden altijd strikt van elkaar gescheiden. Het zijn allemaal leefwijzen. De kunst is om er integraal mee om te gaan.

Onderscheidend vermogen binnen de markt
‘’Het is de keuze en inrichting van de organisatie om feed en food te vervoeren. Natuurlijk kost het tijd en energie om dat te onderhouden. Het stelt ons wel in de gelegenheid om bepaalde klanten binnen te halen die normaal gesproken aan je neus voorbijgaan. We worden vaak door klanten geselecteerd om wie we zijn, hoe we in de wereld staan en hoe we het georganiseerd hebben. Digitalisering speelt eveneens een belangrijke rol. Vervolgens hebben we ook nog eens de certificeringen om het product van de klant te mogen vervoeren. Dat geeft veel vertrouwen’’, aldus Ton.

 

Terug naar het overzicht
Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten