Proud member of Raben Group

BAS Group start met crossdockscanning

Thumbnail BAS Group start met crossdockscanning 31 okt 2017

De afgelopen weken is de BAS Group intensief bezig geweest om iedere drager (pallet, colli, etc.) een uniek nummer (barcode) te geven.Vanaf 1 november gaan de eerste zendingen op crossdock parallelweg gescand worden. Het doel is om na oplevering van de nieuwbouw ‘crossdockbreed’ te gaan scannen.

In de eerste fase zullen we selectief zendingen scannen bij lossen op crossdock en geselecteerde ritten scannen bij laden. Door het proces in het begin relatief klein te houden is het mogelijk om verbeteracties snel en gestructureerd door te voeren. De voordelen van crossdockscanning:

  • Het crossdockscannen zal zorgen voor een betere performance wat resulteert in verschillende verbeterpunten.
  • Per drager (barcode) inzicht wanneer het crossdock binnen is gekomen en wanneer het is vertrokken
  • Inzicht waar goederen zich bevinden. Bijvoorbeeld een fysieke locatie in het crossdock of status ‘ingescand’ bij een DistriXLpartner.
  • De kans op verkeerd laden wordt tot een uiterst minimum beperkt, wat leidt tot minder vertragingen
  • Gedurende het crossdock proces is het mogelijk om statussen toe te wijzen. Indien er onverhoopte schade wordt geconstateerd nemen wij foto’s welke direct aan het opdrachtendossier worden toegevoegd.

Het crossdockscannen wordt overigens in het gehele DistriXL netwerk geïmplementeerd. De genoemde verbeterpunten zijn dan ook van toepassing voor alle bestemmingen in Nederland.

Voor meer informatie over crossdockscanning neem contact met ons op.

Terug naar het overzicht
Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten