Proud member of Raben Group

BAS Group kijkt terug op hete zomer

Thumbnail BAS Group kijkt terug op hete zomer 23 aug 2018

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is gericht op duurzaamheid. Niet alleen zorgt het voor betere resultaten van een organisatie, maar ook voor de samenleving en onze planeet. Het gebruik van zonnepanelen is een goede manier om invulling te geven aan MVO en bewust om te gaan met stroomverbruik binnen een organisatie en komt uiteindelijk ook weer ten goede aan de klanten, die men bij BAS als relaties beschouwt.

Toen het pand werd gebouwd in 2014 had Lorenzo Bas (CEO) een vooruitziende blik. In de toekomst zouden zonnepanelen weleens een belangrijk onderdeel kunnen worden voor de organisatie. Nu vier jaar later kan BAS Group dan ook voor een groot deel voorzien in haar eigen stroomverbruik. Op het dak van het pand aan de Parallelweg in Etten-Leur zijn begin 2018 maar liefst 423 zonnepanelen gelegd.

Financieel rendement
‘’Voordat we zijn gestart met de aanleg van de zonnepanelen hebben we eerst een rendementsanalyse gemaakt. Wat gaat het kosten, wat levert het ons op? Vanaf maart 2018 zijn de zonnepanelen aangesloten en analyseren we maandelijks de resultaten. Naar verwachting zouden we voor 30-40% in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien. Uit de laatste cijfers blijkt dat we ondertussen al op 50% zitten. Mede te danken aan een topzomer waarbij we in de maand mei een record hebben behaald. De maanden september en oktober kunnen naar verwachting ook hele positieve resultaten opleveren. Veel zon betekent namelijk niet altijd meer energie. Een zonnepaneel presteert eigenlijk op zijn best tijdens een zonnige dag mét een enigszins koele wind. In de maanden november en december verwachten we daarentegen meer stroom in te moeten kopen bij onze energieleverancier Eneco’’, aldus Stef Mol (CFO). 

Stroombevoorrading
Het opslaan van stroom of terugleveren aan het net is heel complex. BAS Group gebruikt direct de opgewekte stroom afkomstig van de zonnepanelen. ‘’De pieken in het bedrijf hebben we ook als de zon schijnt, tussen 8.00 en 18.00 uur. In dit tijdsbestek vindt er veel bedrijvigheid plaats in onze loods. Aan teruglevering doen we al en de mogelijkheid tot opslag van stroom zijn we nog aan het bekijken. In de toekomst zou het zomaar kunnen dat we de stroom opslaan op speciale batterijen en ’s avonds de heftrucks ermee opladen’’.

Samenwerkingspartner Bink Solar
De aanleg van de zonnepanelen is een stevige investering geweest. ‘’Onze samenwerkingspartner Bink Solar verzorgt al jaren onze elektra en beveiliging. In 2009 zijn ze gestart met de aanleg van zonnepanelen bij bedrijven en particulieren. De keuze voor hen als leverancier was dan ook voor de zonnepanelen voor de hand liggend.’

Klant
“Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de klant, die wij volledig willen ontzorgen. Door zuinig met energie en dus de wereld om ons heen om te springen, tonen we ons als een betrouwbare leverancier met oog voor de maatschappij, hetgeen uiteraard onze klant ten goede komt op het gebied van prijs, maar vooral ook zijn imago”, besluiten Lorenzo Bas en Stef Mol eensgezind.

Overzicht opbrengst

zonnepanelen (KwH) 2018

Januari       –
Februari 5.710
Maart 6.970
April 12.000
Mei 18.310
Juni 15.604
Juli 18.481

 

 

 

Terug naar het overzicht
Corona update
Contact
+31 (0)76 502 77 38 info@bas.eu
Prijsaanvraag
Eenvoudig prijs opvragen voor uw transport

Stap 1 van 7 - Startlocatie

menu
sluiten